آشنایی با شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه

تاریخچه شبکه ملی:

ایده تشکیل شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه دستاورد منتج از برگزاری همایش توسعه اشتغال و کارآفرینی توسط جامعه نیکوکاری ابرار وابسته به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در تیرماه 1392 است. کمیته شبکه‌سازی بعد از این همایش با 8 سمن و موسسه نیکوکاری تشکیل و به مرور 16 سازمان رسید که هر دو هفته یک بار و در طی جلساتی اساس شکلگیری شبکه‌ای در سطح ملی را پایه گذاری کردند.

شکاف اصلی‌ای که پر کردن آن دلیل تاسیس داوطلبانه و دموکراتیک شبکه بود نیاز و جای خالی وجود شبکه‌ای ملی از سمن‌ها و موسسات نیکوکاری بود که با هدف تثبیت نقش و جایگاه مدنی اعضاءش، برای ایجاد هم‌افزایی، ظرفیت‌سازی، و ایجاد ارتباط و تعامل میان آنها بکوشد.

کمیته شبکه‌سازی در تاریخ 25 آذر سال 1392 جلسه‌ای را با حضور جمع کثیری از سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه‌های مختلف و مرتبط برگزار و ضمن ارائه ماموریت خود 10 موسسه را به عنوان هیات موسس شبکه انتخاب کرد.

با گذشت بیش از دو سال و هفت ماه و تنظیم اساسنامه و آئین‌نامه‌های شبکه طی بیش از 60 جلسه و 4 نشست مشترک، سرانجام با مشارکت بیش از 100 موسسه از سازمان‌های مردم نهاد و با برگزاری اولین دوره انتخابات هیئت مدیره و بازرسان شبکه و اخذ مجوز از وزارت کشور، شبکه ملی رسما از تاریخ 19ام اردیبهشت 1395 موفق به تشکیل هسته اولیه و فعالیت‌اش را آغاز کرد.

امروز خرسندیم از عضویت و مشارکت فعال بیش از 150 عضو رسمی در شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه.

ماموریت سه‌گانه شبکه:

تیم اجرایی شبکه:

رضا درمان

رضا درمان کارشناس ارشد مدیریت اجرایی، فعال مدنی، , عضو هیات مدیره شبکه ملی موسسات نیکوکاری، مدرس و مولف کتاب های متعددی در حوزه سازمان های مردم نهاد است.

عباس بشکوه

عباس بشکوه کارشناس ارشد مدیریت اجرایی است. وی تجربه همکاری با اتاق بازرگانی ایران و چندین سازمان مردم‌نهاد را داراست. بشکوه اکنون مدیر روابط عمومی و امور اعضای شبکه است.

نیما فلاح

نیما کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی است. تمرکز کار وی پژوهش در حوزه‌های مختلف فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد است. نیما اکنون کارشناس شبکه است.

شوراهای تخصصی فعال در شبکه:

شورای تخصصی ترویج کار داوطلبانه

اهداف:

  1. ترویج و اشاعه فرهنگ کار داوطلبانه اقشار مختلف و در سطح ملی
  2. کمک به تعریف پروژه های ملی و ارائه پیشنهادهای اجرایی به عوامل مرتبط
  3. کمک به تقویت کار داوطلبانه از طریق توسعه فرهنگ تشکل گرایی

دبیر گروه: آسیه علی نژاد

شورای تخصصی مدیریت حوادث غیرمترقبه

اهداف:

  1. کمک به بهبود روش‌های مدیریتی و توسعه ظرفیت‌های اجرایی در حوادث غیرمترقبه
  2. کمک به شناسایی روش‌های پیشگیرانه در کاهش آسیب‌های ناشی از حوادث غیرمترقبه
  3. کمک به یکپارچگی عوامل اجرایی مختلف در حوادث غیرمترقبه

دبیر گروه: خسرو منصوری

شورای تخصصی قوانین و مقررات سمن ها

اهداف:

  1. کمک به قانونمند شدن جایگاه اجتماعی سمن‌ها در کشور
  2. کمک به بهبود قوانین، مقررات آئین‌نامه‌ها، و بخش نامه‌های مرتبط با حوزه سمن‌ها
  3. کمک به تصویب قانون سازمان‌های مردم‌نهاد

دبیر گروه: پیمان مغازه

گروه و کارگروه‌های تخصصی:

کارگروه آموزش

هدف از تشکیل کارگروه آموزش، پرداختن به ماموریت شبکه در توانمندسازی اعضا از طریق برگزاری کنفرانس‌ها، نشست‌ها و دوره‌های آموزشی است. این کارگروه با انجام نیازسنجی آموزشی از طریق نظرسنجی (در کانال شبکه) و نیز ارتباطات رودررو با اعضا، موضوعات مورد نیاز و یا علاقمندی‌های اعضا را احصا نموده و در زمانبندی هماهنگ با سایر برنامه‌های شبکه، اقدام به برگزاری برنامه‌های آموزشی می‌کند. همچنین موضوع‌ها و اولویت‌های پژوهشی مرتبط با ماموریت شبکه را شناسایی نموده و پس از تامین منابع پژوهشی، پروژه پژوهشی را تعریف می‌کند. کارگروه با توجه به اولویت‌های پژوهشی، دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد برای انجام پژوهش در این زمینه تشویق می‌کند.

اعضای کارگروه:

رضا درمان، عضو هیات مدیره شبکه ملی

نسیم غنبرطهرانی، مشاور شبکه، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی

سهیل معینی، مدیر عامل انجمن افق باور

پیمان مغازه، مدیرعامل موسسه رحمان و عضو هیات مدیره شبکه ملی