چرا برند برای تحقق ماموریت یک سازمان غیرانتفاعی اهمیت دارد: و درمورد آن چه باید کرد؟!
سازمان های غیرانتفاعی کارهای شگفت انگیزی انجام می دهند، درحالی که منابع کمتری نسبت به همتایان خود در سازمان های انتفاعی در اختیار دارند. این افراد به دلیل اعتقادی که به اهداف و ماموریت های خود دارند با جدیت بیشتری تلاش می کنند، اما این واقعیت وجود دارد که ما روزانه فقط 24 ساعت فرصت داریم، بنابراین در این مدت نمی توان همه کارها را به خوبی به سرانجام رساند و خیلی از کارها در لیست اقدام باقی می مانند. در این مورد به آسانی می توان دید که بسیاری از سازمان ها موضوع برندینگ را در انتهای لیست اولویت های خود قرار می دهند. اما باید بدانیم که نادیده گرفتن اهمیت برندینگ می تواند ماموریت سازمان ما را از راه هایی که پیش بینی نکرده ایم تضعیف کند.
در ابتدا، بیایید به عقب برگردیم و دو سوال اساسی بپرسیم :
برندینگ چیست ؟ چرا برند برای یک سازمان غیرانتفاعی اهمیت دارد.
برندینگ در واقع به معنی رابطه ای است که شما می خواهید در سازمان غیرانتفاعی خود با مخاطبان برقرار کنید تا به واسطه این ارتباط، ترجیح، وفاداری و اعتماد مخاطبانتان را نسبت به سازمان خود افزایش دهید. ادراک مخاطبان از سازمان شما به وسیله اقدامات ارتباطی و تعاملی شما شکل می گیرد و هر نقطه ارتباطی شما با مخاطبان، فرصتی برای ایجاد یک تصویر مثبت از سازمان در ذهن مخاطب است.
یک برند قوی درک عمیقی از ارزش و کیفیت سازمان شما را در ذهن مخاطب ایجاد می کند. اجازه بدهید یک مثال در مورد یک حلقه طلا بزنیم. اگر شما یک حلقه طلا را را با وزنی مشخص از آمازون خریداری کنید قیمت آن کمتر از 200 دلار است، اما اگر همان حلقه را در یک جعبه آبی رنگ از کمپانی تیفانی(یک شرکت آمریکایی و چند ملیتی است که در زمینه طراحی، ساخت و فروش جواهرات فعالیت می نماید، محصول ویژه این شرکت حلقه های نامزدی است که در بازارهای جهانی بسیار مشهور است.) خریداری کنید، هزینه آن حدود 600 دلار است. این فقط یک نمونه ساده از تاثیر برند در دنیای محصولات بود، اما این یک اصل گسترده و قابل تعمیم است.
یک برند قوی می تواند به صورت کاملا استراتژیک به تحقق ماموریت، اهداف و اثربخشی بیشتر یک سازمان غیرانتفاعی کمک کند و همچنین می تواند در این موارد موثر باشد :
– جذب حمایت های مالی بزرگ، زمانی که مخاطبان شما نسبت به برند شما احساس وابستگی و تعلق داشته باشند به احتمال زیاد حمایت های مالی آنها به طور مداوم ادامه خواهد داشت.
– ایجاد اطمینان در ذهن مخاطبان شما نسبت به اینکه منابع سازمان با اثربخشی و انعطاف پذیری بالاتری نسبت به سایر سازمان ها با برند ضعیف در مسیر رسیدن به اهداف مصرف می شوند.
– دستیابی سازمان به استعدادهای شگفت انگیز و نیروی انسانی داوطلب و متخصص.
– جذب و حفظ همکاری ها و تعاملات اثربخش.
راه های تعریف و مدیریت یک برند برای سازمان غیرانتفاعی
ارزش های اصلی برند خودتان را تعریف کنید. ابتدا ملزومات برند را به طور شفاف مشخص کنید. مشخص کنید که به دنبال چه چیزی هستید ؟ هدف از پیدایش سازمان شما چیست ؟ بعد از شناسایی و تعریف ارزش های اصلی سازمان شما باید این ارزش ها را به عناون پایه ای برای ایجاد یک ارتباط قوی و احساسی میان سازمان و مخاطبان قرار دهید. این ارزش ها همچنین یک چشم انداز قوی برای حفظ سازمان و دستیابی به یک هدف مشترک ایجاد می کنند. ارزش های اصلی را می توان با استفاده از عوامل داخلی یا خارجی سازمان انتخاب کرد اما باید دقت کنیم که این ارزش ها باید پیام برند ما را به درستی به مخاطب انتقال دهند.
یک پیام قوی برای برند خود ایجاد کنید و آن را تکرار کنید. محیط رسانه ای اطراف ما بسیار گسترده است. باید سعی کنیم پیش از اینکه پیام شما در میان انبوه پیام ها گم شود چندین بار توسط مخاطبان درک، شنیده و دیده شود. یک روایت عمیق و قانع کننده از از برند خود ایجاد کنید و از این پیام ها را در بازاریابی و تبلیغات خود استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که بازگو کردن این پیام ها توسط مخاطبان سازمان شما را تقویت می کند.
جایگاه برند شما برای رسیدن به موفقیت. در بخش خصوصی کسب و کارها برای به دست آوردن سهم بازار با یک دیگر رقابت می کنند. اما در بخش مدنی(اجتماعی)، شما اغلب با سایر سازمان ها همکاری می کنید. با این حال، شما همچنان باید سعی کنید تصویری متمایز از برندتان نسبت به سایر برندها در ذهن مخاطب ایجاد کنید تا آنها تمایل بیشتری به حمایت مالی از سازمان شما داشته باشند. جایگاه برند این تفاوت را بیان می کند.
برای انجام این مهم، شما باید جامعه هدف خود را درک کنید و نیازهایی که برای پاسخ دادن به آنها تلاش می کنید را به درستی درک کنید. شما باید نقاط قوت و ضعف سازمان های دیگر را ارزیابی کنید، نقاط قوت و ضعف خودتان، امکانات و مزایای خاص خود و میزان اثرگذاری خود را شناسایی کنید. واضح است که این کار به حرکت رو به جلوی شما کمک می کند و از این طریق مخاطبان، اهدا کنندگان و شرکای شما به فلسفه وجودی شما پی خواهند برد. یک هویت بصری برای برند خود ایجاد کنید. شما می توانید با روش های گوناگونی مخاطبان جدید به دست آورید :
– پلتفرم های رسانه های اجتماعی
– وبسایت شما
– بازاریابی ایمیلی
– محتوای چاپی
– فیلم ها
– رویدادهای مناسبتی و ….
فعالیت های منتشر شده شما در این دسته بندی ها باید مرتبط و بصری باشد تا مخاطبان شما دچار ابهام نشوند و به برند خود صدمه نزنید. دامنه توجه مردم به تبلیغات خیلی گسترده نیست، به ویژه در فضای مجازی. سعی کنید محتوای تولید شده را در یک نقطه مشخص نگه دارید و از طریق یادآوری پی در پی سعی کنید توجه مخاطبان را به آن جلب کنید. برند و برندینگ تنها یک شعار نیست، سازمان غیرانتفاعی، مستقل از اندازه و حوزه فعالیت آن، باید در مسیر ایجاد یک برند قدرتمند انرژی بگذارد و سرمایه گذاری کند. بازگشت سرمایه در این نوع سرمایه گذاری بسیار چشمگیر است. یک برند قوی به شما کمک می کند تا به دنیای وسیع تری از اهداکنندگان و داوطلبان مشتاق دسترسی داشته باشید و از این طریق می توانید به اهداف خود دست پیدا کنید.
نویسنده : Leeann Alameda
منتشر شده در : NonProfitPRO
مترجم : محمد اسلام پناه
ایمیل : mislampanah@yahoo.com